Kalkoensnede op Italiaanse wijze

1 65 0 5
Aantal personen:
  • 4 kalkoensneden
  • 1 courgette
  • 50 gram grana padano
  • 4 eetl rode pesto
  • 100 gram rucola
  • 100 gram veldsla
  • 12 tapastomaten
  • 800 gram aardappelen
  • 50 gram pijnboompitten
  • 2 lente-uitjes
  • 1/4 plantje bieslook
  • 1/2 koffielepel mosterd
  • 4 eetl olijfolie
  • 1 eetl wittewijnazijn
  • peper en zout
  1. - Schil de aardappelen en snij in blokjes van ongev. 3 cm. Laat ongeveer 15 min. koken in licht gezouten water. Laat uitleggen en afkoelen.
  2. Snij intussen de ongeschilde courgette in fijne, lange linten met een dunschiller.
  3. Rasp ongeveer 16 schilfers van de grana padano met een dunschiller.
  4. Rooster de pijnboompitten in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
  5. Besmeer elke kalkoensnede met 1 eetl. pesto. Leg er enkele courgettelinten en kaasschilfers op. Vouw de sneden dicht en steek vast met een cocktailprikker.
  6. Verhit de olijfolie in een pan en bak de kalkoensneden ongv. 15 min. op een matig vuur. Draai af en toe om.
  7. Snij ondertussen de tapastomaten in 4
  8. Snipper de bieslook en de lente-uitjes fijn. Voeg toe aan de andere ingrediƫnten voor de vinaigrette (mosterd, olijfolie en wittewijnazijn). Meng en kruid met peper en zout.
  9. Meng de rucola met de aardappelblokjes, de veldsla en de tapastomaten. Besprenkel met de vinaigrette.
  10. Leg 1 kalkoensnede op elk bord, geef er de aardappelsalade bij en bestrooi met de geroosterde pijnboompitten.
  11. Serveer met Vino Nobile di Montepulciano of Chianti Classico
Yamieke