Kalkoenschnitzel gevuld met rauwe ham en gedroogde cranberry's

3 25 4 5
Aantal personen:
  • 4 kalkoenschnitzels
  • 4 plakjes rauwe ham
  • 6 el gedroogde cranberry's
  • peper en zout
  • keukengaren
  • beetje vloeibare vetstof
  1. Dep de schnitzels droog en bestrooi ze met peper en zout. Leg op elke schnitzel een plakje rauwe ham en ca 1 1/2 el gedroogde cranberry's.
  2. Rol ze stevig op en zet de rolletjes vast met keukengaren. Bak ze om en om even bruin in een antiaanbakpan met 2 el boter. Leg ze in de gaatjes pan van de stoomoven met de dichte pan eronder. Stoom ze op stoomstand 100 graden 100 % stoom in 15-20 minuten gaar. ( Dit is afhankelijk van de dikte)
  3. De rolletjes zijn door de stoombereiding heerlijk mals en zacht.
  4. ZO KAN HET OOK....
  5. In de stoompan.. Stoom het vlees al dan niet verpakt in aluminiumfolie of huishoudfolie 15-20 minuten in de gaatjes pan boven de water pan met deksel. Grill het daarna in de grillpan voor een mooi bruin korstje.
  6. Ik serveerde er rode kool bij met 2 el rode port en de cranberry's die ik over had en gewoon met een gekookte aardappel.
  7. Recept komt uit het kookboek: "Koken met stoom" Eigen foto.
Love to Cook