Kalkoenrolletjes

8 40 0 5
Aantal personen:
  • 500 gr kalkoenfilet
  • 2 sjalotjes
  • 1 teentje knoflook
  • 6 zongedroogde tomaten in olie
  • 1 el kappertjes
  • 2 dl kippenbouillon
  • olijfolie
  • 100 gr rucola
  • peper&zout (pezo)
  1. Snij de kalkoenfilet in fijne plakjes, kruiden met een weinig pezo.
  2. Laat de tomaten uitlekken, snij ze daarna in reepjes.
  3. Laat de kappertjes uitlekken en spoel ze met koud water.
  4. Pel de sjalotjes en snipper fijn, pel en plet de knoflook.
  5. Leg op elk kalkoenlapje een paar reepjes tomaat en wat kappertjes, rol stevig op en steek vast met een prikker.
  6. Verhit 3 el olijfolie in een pan en stoof de sjalotsnippers glazig, niet laten bruinen.
  7. Leg er de rolletjes bij en bak ze goudbruin, voeg ook de knoflook toe.
  8. Als de rolletjes goudbruin zijn, de bouillon toevoegen, deksel op de pot en 10 minuten laten sudderen.
  9. Schep de rolletjes uit de pot, laat goed uitlekken en hou warm onder aluminiumfolie.
  10. Doe de helft van de rucola bij het braadvocht en pureer met een staafmixer, kruid af met pezo.
  11. Leg de rolletjes op warme borden, napperen met de warme rucolapesto en serveren met de rest van de rucola en rijst.
Victor S.