Kalkoenrollade met Leerdammer

10 25 0 5
Aantal personen:
  • 2 kleine courgettes en 2 eetl olijfolie
  • 50 gr zongedroogde tomaten en 4 stukken kalkoenfilet ong 200 gr perstuk
  • 2.5 eetl middelgrove mosterd
  • 6 plakjes leerdammer samen ongeveer 250 gr
  • 1 dl witte wijn en 3 dl gevogeltebouillon
  • 1 kopje kkoroom en 2 eetl gemengde kruiden
  1. Was de courgette en snijd deze in dunne plakjes.
  2. Zout de plakjes courgette en braad deze in een halve eetlepel olie.
  3. Snijd de gedroogde tomaten in kleine stukjes Was de kalkoenfilets, dep ze droog en bestrijk de filets met twee eetlepels mosterd en bestrooi ze met zout en peper.
  4. Beleg ieder stukje kalkoen met een plakje courgette, stukjes tomaat en een plakje Leerdammer-kaas.
  5. Rol de kalkoenfilets op, bind het geheel vast met keukengaren en braad het bruin in de verhitte olie.
  6. Snijd de rest van de kaas in kleine stukjes.
  7. Doe de witte wijn en het bouillon in de pan, roer de rest van de mosterd met de kruiden erdoorheen en laat de kalkoenrollades afgedekt circa 15 minuten garen.
  8. Smelt de stukjes kaas mee met het geheel en breng het op smaak met peper en zout.
hildeke3105