Kalkoenreepjes met kikkererwten en chorizo

1 30 0 5
Aantal personen:
  • 1 kl komijn
  • 1 kl pikant paprikapoeder
  • 160 gr kalkoenfilet
  • 40 gr chorizo in plakjes
  • 1 kleine ui
  • 1 gele paprika
  • 2 kl olie
  • 2 teentjes look
  • 300 gr kikkererwten
  • 400 gr tomatenblokjes
  • peper
  • zout
  • 2 handjes verse spinazie
  • peterselie
  1. spoel de kalkoenfilet en snij in reepjes, wrijf in met het komijn en paprikapoeder en zet even opzij.
  2. verhit een pan, pak de chorizo krokant, zet apart
  3. snij de ui en de paprika en bak aan in een grote pan, voeg de kikkererwten toe met nog een beetje paprika en komijn. Voeg de tomatenblokjes toe, laat een tiental minuten koken. voeg eventueel een beetje water toe.
  4. Bak de kalkoenreepjes en voeg de chorizzo toe.
  5. Dien alles samen op, gegarneerd met peterselie.
floddertje