kalkoenragout

33 45 5 5
Aantal personen:
  • 750 gram kalkoenfilets
  • 30 gram solo
  • peper en zout
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 kl tijm
  • 2 el cognac
  • 1,5 dl kippenbouillon
  • 250 gram champignons
  • 1,5 dl room
  • maiszetmeel
  • sap van 1 citroen
  • 1 el fijngehakte peterselie
  1. snij de kalkoenfilet in dobbelsteentjes. bak ze goudbruin in de solo en kruid met peper en zout. pel de ui en knoflook en hak fijn. reinig de paprika's,verwijder de zaadlijsten en snij ze in blokjes. neem het vlees uit de pan en bak hierin de ui,paprika's en knoflook. kruid met tijm en voeg het vlees er weer bij. bevochtig met de cognac en bouillon en laat 15 min stoven. reinig de champignons en snij ze in vieren. voeg tijdens de laatste 5 min de champignons toe. meng de room met 2 koffielepels maiszetmeel en citroensap. voeg dit bij het vlees. garneer met de peterselie en dien op in een rijstkrans.
kitty27