Kalkoengebraadje à l'indienne met mandarijnen en druiven

30 45 3 5
Aantal personen:
  • 700 gr kalkoengebraad
  • 50 gr boter
  • 1 blikje mandarijnen
  • 200 gr muskaatdruiven
  • 2 1/2 dl mandarijnesap (eventueel aangevuld met witte wijn)
  • 1 theelepel kerrie
  • zout, peper
  • 30 gr bloem
  • 3 sjalotten
  1. Bak het kalkoengebraad goed bruin aan beide zijden. Laat de zeer fijngesnipperde sjalotjes op het laatst even meebakken. Neem het vlees uit de pan, voeg de kerrie en de bloem al roerende aan de jus toe en roer er daarna het mandarijnesap door. Laat de saus even doorkoken, verwarm de mandarijnen en de gepelde druiven in en giet de saus over het warm gehouden gesneden gebraadje. Geef er gekookte rijst of aardappelpuree bij.
doreen_1