Kalkoengebraad met champignonsaus

21 80 3 5
Aantal personen:
  • 1 kalkoengebraad(800-1000 g)
  • 1 bakje champignons
  • 2 dl room
  • 1.5 kg aardappels (bintje)
  • sezoensgroenten
  1. Kalkoengebraad, dicht schroeien in pan. In ovenschotel doen en 1u in de oven bakken op 180°.half weg tijd eens draaien. Laten afkoelen. Snijden met machine in dunne lapjes.
  2. Aardappels schillen, met speciaal mesje krullen van snijden.
  3. De krullen voorbakken in frietvet op 130°-5 minuten, nadien afbakken op 170°- tot ze goudgeel zijn, bestrooien met zout.
  4. Van de rest van de aardappels heb ik puree gemaakt en duchesse aardappels gemaakt, gespoten en even mee afgebakken in de oven.
  5. Sezoensgroenten boontjes met spek, spruitjes, pastinaak, knolselder en worteltjes. Apart kort blancheren en dan even meebakken in de oven 10 minuten 180° voor je het gaat serveren.
  6. Champignons in fijne stukjes snijden, vleesjus van kalkoen toevoegen, room toevoegen, even laten koken, binden met maizenaexpress bruin, afkruiden met peper en zout en eventueel half blokje kippebouillon.
  7. Voor het serveren gebraad ook even 10 minuten verwarmen op 180° in de oven.
  8. Op borden dresseren of in mooie kommen op tafel zetten.
kookaholic