Kalkoenfilets met muskaatdruiven

35 45 5 5
Aantal personen:
  • 1 Kg kalkoenfilet of 4 kalkoentournedos
  • zout en peper
  • 100 gr boter
  • 1 dl bruine fond
  • 200 gr ontpitte en gepelde muskaatdruiven
  • 3 cl curaçao
  • 2 dl verse room
  1. Laat de boter smelten en bak daarin het vlees mooi gaar. Neem het uit de pan, kruid met peper en zout en houd heet warm onder alu-folie. Deglaceer de braadbodem met de curaƧao en de bruine fond en laat even opkoken. Giet de verse room erbij en laat de saus indikken. Voeg er vervolgens de muskaatdruiven aan toe en laat ze even doorwarmen in de saus. Snij het vlees in mooie plakken en verdeel die over verwarmde borden. Overgiet met de romige druivensaus en serveer met aardappelkroketjes
doreen_1