Kalkoenfilet met gesmolten kaas en Gandaham

136 50 Gemiddelde moeilijkheid 2 5
Aantal personen:
  • 1 eetlepel Solo
  • 1 wortel
  • 3 dl gevogeltebouillon
  • 1 eetlepel versnipperde platte peterselie
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblad
  • 500 g kalkoenfilet
  • 4 plakjes gandaham
  • 100 g roquefort
  • 1 eetlepel Bertolli extra Vergine
  • 1 ui
  1. Snij de ui en wortel fijn.
  2. Bak de kalkoenfilet aan in een mengsel van olie en Solo.
  3. Voeg de groenten, tijm en laurier toe en zet deze pan in een voorverwarmde oven van 180° C gedurende een halfuur.
  4. Haal het vlees uit de oven en laat kort rusten.
  5. Snij de filet in 8 plakjes.
  6. Leg tussen elk sneetje een half plakje Gandaham en een stukje roquefort.
  7. Leg dit in een andere ovenschaal en zet het opnieuw 10 minuten in de oven.
  8. Blus de eerste pan met de bouillon en laat dit inkoken tot een lichtgebonden saus.
  9. Zeef dit en voeg naar smaak peper en zout toe.
  10. Verdeel het vlees over borden, strooi er de peterselie over en nappeer met de saus.
Solo
Meer inspiratie

GevogelteHoofdgerecht