Kalkoenfilet met gandaham en roquefort

6 60 2 5
Aantal personen:
  • 500 à 600 gr kalkoenfilet
  • olijfolie
  • solo, bakken en braden
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 1 laurierblad
  • 1 takje tijm
  • 4 plakjes gandaham
  • 100 gr roquefort of gorgonzola, of....
  • 3 dl gevogeltebouillon
  • solo vloeibaar
  • 1 el gehakte platte peterselie
  • peper&zout (pezo)
  1. Warm de oven voor op 180°.
  2. Pel de ui en schraap de wortel, snij vervolgens in niet te fijne blokjes.
  3. Verhit in een braadslede 2 el olijfolie en 1 el solo en bak de kalkoenfilet aan alle kanten mooi bruin, kruiden met pezo.
  4. Voeg de ui, wortel, tijm en het laurierblad toe en zet de braadslede ongeveer 30 minuten in de warme oven.
  5. Haal het vlees uit de braadslede en laat even rusten onder aluminiumfolie.
  6. Snij het vlees in 8 plakjes en leg op elk plakjes een half schijfje gandaham en een stukje kaas.
  7. Boter een ovenschaal in met solo vloeibaar.
  8. Leg de plakjes vlees in de ovenschaal en zet deze gedurende 10 minuten in de nog warme oven.
  9. Doe ondertussen het braadvocht van het vlees samen met de bouillon in een steelpannetje en laat dit inkoken tot een lichtgebonden saus.
  10. Zeef de saus, kruid af met pezo en laat er eventueel een klonje hoeveboter in smelten, dan bekom je een mooie glanzende gebonden saus.
  11. Dresseer het vlees op 4 warme borden, strooi er wat peterselie over, napperen met de saus en dien op met gebakken spruitjes en kroketjes.
Victor S.