Kalkoencurry

16 60 Lage moeilijkheid 5 5
Aantal personen:
  • 600 à 800 g kalkoenlapjes
  • Solo
  • 15 g Maïzena® Plus
  • 3 lente-uitjes
  • 2 gehakte tenen knoflook
  • 2 geperste tenen knoflook
  • 1 tomaat, in kleine blokjes gesneden
  • 6 ananasschijven, in 8 stukken gesneden (vers of uit blik), met het sap
  • 1 limoen
  • 10 cl appelsap
  • verse koriander
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 el currypasta *
  • peper, zout
  1. Braad het vlees aan in de margarine met de geperste knoflook en de gehakte uien. Wanneer het vlees mooi bruin is, voeg dan het appelsap toe en laat zachtjes koken.
  2. Voeg de ananasstukjes en het sap toe, evenals de rasp en het sap van de citroen en roer goed door.
  3. Los de Maïzena® Plus in een pan op in 30 ml water. Voeg de currypasta en peper en zout toe en verwarm zachtjes terwijl u stevig blijft roeren met een garde, totdat de saus indikt. Giet de saus over het vlees en laat 30 minuten heel zachtjes koken.
  4. Voeg de koriander toe en laat nog 5 minuten sudderen. Verdeel het vlees over 4 kommen. U kunt iedere kom garneren met stukjes tomaat en gefrituurde knoflook.
  5. (*) Raadpleeg bij de fabrikant of deze glutenvrij is.
Maïzena