Kalkoenborst met citroensaus

21 60 3 5
Aantal personen:
  1. Benodigdheden voor 4 personen :
  2. 600 gr. ontbeende kalkoenborst , 80 gr. boter , 20 gr. suiker , sap van 2 citroenen , sap van
  3. 1 sinaasappel , 5 cl portwijn , 5 dl gevogeltebouillon , 1 citroen , 20 gr. bloem , 4 cl room ,
  4. zout , peper .
  5. Bereiding :
  6. Kruid de kalkoenborst . Smelt 50 gr. boter in een braadpan . Bak het vlees 6 à 8 minuten aan elke kant op matig vuur . Meng intussen in een pan met dikke bodem de suiker en 5 cl water . Laat inkoken tot de suiker kleurt . Blus met het sap van de sinaasappel en van 2 citroenen . Laat 3 minuten koken . Voeg de portwijn en de gevogeltebouillon toe . Laat verder indampen op matig vuur . Snijd met een citroentrekker ribben in de schil van de resterende citroen . Snijd daarna in halve plakjes . Haal de kalkoenborst uit de pan en houd warm . Giet de saus over in de braadpan . Meng 30 gr. boter met 20 gr. bloem tot manie-boter . Roer de boter door de saus . Roer en laat 2 minuten koken . Voeg de room toe . Zeef de saus . Versier de rand van een schotel met de citroenplakjes . Snijd de kalkoenborst schuin in plakken . Schik het vlees op de schotel . Giet wat saus over het vlees , serveer de rest in een sauskom . Dien op met gebakken krielaarappelen.
Theoke_1