Kalkoenballetjes met courgettes en kikkererwten

1191 35 Gemiddelde moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 400 g kalkoengehakt
  • 200 g in kleine stukjes gesneden chorizo
  • 2 eetlepels paneermeel
  • 1 eetlepel gehakte platte peterselie
  • zout
  • bloem
  • 100 g Solo Vloeibaar
  • 7 dl kipbouillon
  • 1 blik kikkererwten
  • 2 uien
  • 1 ei
  • muntblaadjes
  • peper
  • muskaatnoot
  • 4 courgettes
  • 1 blik gepelde tomat
  1. Breng het vlees op smaak met de chorizo, het paneermeel, de uien, het ei, de peterselie, de munt, de nootmuskaat en peper en zout.
  2. Maak er balletjes van en haal deze door de bloem.
  3. Bak ze aan alle kanten goudgeel in de helft van de Solo. Doe ze in een ovenschotel.
  4. Giet er de tomaten, de kikkererwten en de in stukjes gesneden courgettes bij en giet er de rest van de Solo Vloeibaar en de bouillon bij.
  5. Dek af en schuif 12 minuten in een op 180° voorverwarmde oven.
Solo