KALKOEN MET PREI EN APPEL

0 30 0 5
Aantal personen:
  • 600 GR KALKOENSNEDEN
  • 800 g prei (vers of diepvries)
  • 2 appelen
  • 1 eetl. citroensap
  • 1 sjalot
  • 1 dl lichte room
  • 400 g farfalle
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1 eetl. maïszetmeel
  • 2 eetl. olijfolie
  • 1.5 koffiel. tijm (gedroogd)
  • peper en zout
  1. Voorbereiding:
  2. (15 min.)
  3. - Snij de kalkoenensneden in blokjes.
  4. - Snij de verse prei in ringen.
  5. - Snipper de sjalot fijn.
  6. - Schil de appelen, snij in blokjes en besprenkel met het citroensap.
  7. - Los het maïszetmeel op in enkele eetl. water.
  8. Bereiding: 15 min.
  9. 1 Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
  10. 2 Verhit ondertussen 1 eetl. olijfolie in een wok en bak de kalkoenenblokjes goudbruin. Kruid met peper en zout. Voeg de appelblokjes toe en roerbak nog 1 à 2 min. Haal uit de wok.
  11. 3 Verhit opnieuw 1 eetl. olijfolie in de wok en bak de fijngesnipperde sjalot en de (diepgevroren) preiringen 5 min. (voeg eventueel een scheutje water toe, zodat de groenten niet aanbranden). Kruid met peper, zout en de tijm.
  12. 4 Voeg het vlees en de appelblokjes toe, samen met 1 dl water. Meng goed en doe er de lichte room en het opgeloste maïszetmeel bij. Laat pruttelen tot u een lichtgebonden saus hebt.
  13. Afwerking:
  14. Meng alles onder de farfalle.
  15. Tip:
  16. U kan de pasta vervangen door 250 g rijst.
NelekeP