Kalkoen met chocolade

83 95 Gemiddelde moeilijkheid 3 5
Aantal personen:
  • 1 kalkoen van 4 kg, in stukken gesneden
  • 1 kruidentuiltje
  • 1 prei
  • 1 wortel
  • 1 tak groene selder
  • 2 uien
  • 2 rode Spaanse pepers
  • 2 sjalotten
  • 4 teentjes look
  • 60 g pure chocolade
  • 70 cl tomatencoulis
  • 100 g kleine rozijnen
  • 100 g amandelpoeder
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 4 kruidnagels
  • 5 eetlepels olijfolie
  • Solo
  • platte peterselie
  1. Breng 2 liter water aan de kook met zout, peper, kruidentuiltje,wortel, seldertak, prei en 1 ui .
  2. Leg de stukken kalkoen in de bouillon, zet het deksel op de pot en laat 1 uur koken op laag vuur.
  3. Haal de stukken kalkoen uit de bouillon en filter.
  4. Doe 3 eetlepels olie in een grote pot en fruit hierin de sjalotten en de resterende versnipperde ui.
  5. Voeg de ontpitte Spaanse pepers, de geperste lookteentjes, het amandelpoeder, de rozijntjes, kaneel, koriander en kruidnagels toe.
  6. Roer 2 minuten en giet er dan de tomatencoulis bij.
  7. Laat een kwartiertje sudderen.
  8. Smelt een klontje Solo in een pan en voeg een eetlepel olie toe.
  9. Bak hierin de helft van de kalkoenstukken goudgeel. Doe hetzelfde met de andere helft.
  10. Giet 1.2 l bouillon bij de saus.
  11. Breng aan de kook en laat nog wat sudderen.
  12. Voeg de geraspte chocolade toe en laat smelten.
  13. Leg vervolgens de stukken kalkoen in de saus.
  14. Laat dit nog 5 min sudderen en breng op smaak met peper en zout.
  15. Bestrooi dit gerecht met peterselie.
Solo
Meer inspiratie

GevogelteHoofdgerecht