Kalkoen in kokossaus

14 25 4 5
Aantal personen:
  • 4 kalkoensteaks
  • 3 sjalotten
  • 250 gr champignons
  • 100 gr zongedroogde tomaten op olie
  • 1 blik ananasstukjes op sap (230gr)
  • 300 ml kokosmelk
  • 2 el vloeibare honing
  • 1 schijfje kruidenboter
  • 1 el olijfolie
  • 1 koffilepel kerriepoeder
  1. - snij de kalkoensteaks (ca 600gr) in repen en meng goed met de honing
  2. - snipper de sjalotten
  3. - snij de champignons in schijfjes en de zongedroogde tomaten in reepjes
  4. - laat de ananasblokjes uitlekken, hou wat van het sap apart
  5. - verhit de olie in de wok en roerbak de kalkoen ca 5 min, neem uit de wok en hou warm
  6. - laat de kruidenboter smelten in de wok en roerbak de sjalot in ca 2 min glazig
  7. - voeg de champignons toe en doe er na enkele min ook de zongedroogde tomaten bij, roerbak nog ca 2 min
  8. - zet het vuur laag en voeg de kokosmelk toe, laat 2 min zachtjes koken, kruid met kerriepoeder, peper en zout
  9. - zet het vuur uit en voeg de ananasstukjes en de kalkoen toe, samen met wat ananassap
  10. Serveer met rijst.
Lydievr