Kalfsworst met erwten en wortelen

347 35 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 1 kg aardappelen, vastkokend
  • blaadje laurier
  • 250 g diepvrieserwten
  • 200 g jonge worteltjes, schoongemaakt
  • 4 kalfsworsten
  • 1 bouillonblokje Knorr Finesse Vlees
  • 100 g Solo margarine
  • takje tijm
  • 1 uitje, fijngesneden
  1. Snij de wortelen in blokjes. Stoof de ui glazig in de helft van de Solo, voeg de wortelen toe en giet er een flinke scheut water bij. Laat dit een 10-tal minuten stoven en doe er dan de erwten bij. Laat dit opnieuw een klein kwartier stoven, ditmaal met het bouillonblokje en de kruiden erbij.
  2. Kook intussen de geschilde aardappelen.
  3. Bak de worsten in de resterende Solo op een matig vuur. Haal de worsten uit de pan en voeg ze bij de groenten. Giet het vet weg en blus de pan met een scheut water. Laat het geheel even doorkoken en voeg alles bij de stoofpot.
  4. Serveer het gerecht in warme borden en schik er de aardappelen naast.
Knorr