Kalfsrolletjes met gekookte hesp (involtini)

4 30 0 5
Aantal personen:
  • 4 kalfslapjes
  • verse spinazieblaadjes of snijbiet
  • 4 plakken gekookte hesp
  • 4 el rozijnen
  • 80 gr zachte schapen- of geitenkaas
  • gehakte peterselie
  • solo, bakken en braden
  • droge witte wijn
  • peper&zout (pezo)
  1. Sla de kalfslapjes zo plat mogelijk, of laat dit doen door de slager, ze moeten wel alle vier gelijke dikte hebben.
  2. Snij de kaas in fijne plakjes.
  3. Leg op ieder kalfslapje enkele spinazieblaadjes of snijbiet, een plakje gekookte hesp, 1 el rozijnen en een paar plakjes kaas.
  4. Rol de kalfslapjes op en steek ze vast met een prikker.
  5. Smelt enkele eetlepels solo in een pan en bak de vleesrolletjes rondom bruin, kruiden met pezo.
  6. Blus de pan met de witte wijn, zet een deksel op de pan en laat op een matig vuur verder garen.
  7. Als de involtini gaar zijn, rijkelijk bestrooien met gehakte peterselie en opdienen met aardappelpuree.
Victor S.