Kalfsrolletjes met gedroogde tomaat en roquefortsaus

11 30 Lage moeilijkheid 0 5
Aantal personen:
  • 350 g tagliatelle (of papardelle)
  • 600 g broccoliroosjes
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g walnoten
  • 8 gedroogde tomaatjes (op olie) + 4 el van de olie
  • 4 lange smalle kalfsschnitzels (ongepaneerd)
  • 4 el vloeibare margarine
  • 8 blaadjes basilicum
  • 1 zakje Knorr Sensations Moments Gourmets Roquefortsaus
  • 30 ml slagroom
  • Extra:
  • staafmixer of kleine keukenrobot
  • cocktailprikkers
  1. Kook de pasta gaar in ruim kokend water, volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
  2. Kook de broccoli in ca. 8 minuten gaar in ruim kokend water. Giet af.
  3. Schil het teentje knoflook. Pureer met een staafmixer of in de keukenrobot de knoflook met de walnoten en voeg de (gedroogde tomaten) olie toe, totdat er een gladde saus ontstaat.
  4. Snijd de gedroogde tomaatjes in reepjes.
  5. Halveer de schnitzels in de breedte. Bestrooi elke schnitzel met wat peper en zout en bestrijk 1 kant met een beetje van de walnotensaus. Verdeel de reepjes tomaat en de blaadjes basilicum erover. Rol elke schnitzel op. Zet de 8 rolletjes vast met cocktailprikkers.
  6. Verwarm de vloeibare margarine in een koekenpan en bak hierin in ca. 10 minuten de kalfsrolletjes rondom gaar en goudbruin.
  7. Maak de saus met de slagroom volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  8. Haal de cocktailprikkers uit het vlees. Halveer de kalfsrolletjes. Verdeel de pasta over 4 diepe borden, leg de halve rolletjes erop, schep de roquefortsaus erover en geef de broccoli erbij.
Knorr