Kalfsrolletjes met Breydelspek, Grimbergenkaas en gepofte aardappel

163 60 Gemiddelde moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • 4 kalfslapjes
  • 8 plakjes Breydelspek
  • 2 el Solo
  • 4 plakjes Grimbergenkaas
  • + 1 extra plakje voor de aardappelen
  • 1 takje rozemarijn
  • 4 bloemige aardappelen
  • versgemalen peper
  • Voor de saus:
  • 1 rode ui
  • 1 klein takje rozemarijn
  • 1 flesje donker Grimbergenbier
  • versgemalen peper
  • 200 ml rundsbouillon
  1. Pof de aardappelen: Verwarm de oven voor op 200°C. Verpak de aardappelen in folie en zet in de oven (ongeveer een uur, afhankelijk van de grootte en stevigheid van de aardappel).
  2. Maak de saus: Pel de rode ui en snipper hem fijn. Verhit een klontje Solo en doe er de rode ui en rozemarijn bij. Blus met het bier, voeg de bouillon toe en laat indikken tot een saus (of bind de saus eventueel wat bij).
  3. Maak de rolletjes: Leg het kalfsvlees op een houten plank, dek af met plasticfolie en sla het plat met een koekenpan of deegrol. Verdeel over elk lapje de plakjes spek, de kaas en wat blaadjes rozemarijn, rol op en bind vast met keukentouw. Verhit een eetlepel Solo in een antikleefpan en bak de rolletjes rondom goudbruin. Je kan eventueel ook de rolletjes kort bruinbakken en verder laten garen in de oven (reken 10-15 minuten op 160-180°C).
  4. Haal de aardappelen uit de oven, snijd ze overlangs in en verdeel er het plakje Grimbergenkaas over. Werk af met peper en zout. Zet nog even terug in de oven tot de kaas gesmolten en licht gegratineerd is.
  5. Serveer de kalfsrolletjes met de vleessaus en een gepofte aardappel.
Solo