Kalfsrolletjes in wijnsaus

16 45 4 5
Aantal personen:
  1. Ingrediënten voor 6 personen:
  2. 600 g kalfsfricandeau (in dunne lapjes van 100 g)
  3. 100 g champignons
  4. 100 g varkensgehakt
  5. 1 eetlepel geraspte Parmezaanse kaas
  6. 1 snee witbrood (gedroogd en verkruimeld)
  7. 1 ei
  8. 1 eetlepel peterselie
  9. zout, peper
  10. 1 theelepel salie
  11. 100 g boter of margarine
  12. 2 uien (in ringen gesneden)
  13. 1 winterwortel (in plakjes gesneden)
  14. 3 dl witte wijn
  15. 2 theelepels tomatenpuree
  16. 1 theelepel maïzena
  17. ½ bos peterselie
  18. Bereiding:
  19. De kalfslapjes zo dun mogelijk plat slaan of dit door de slager laten doen. De champignons zeer fijn snijden en met het gehakt, de kaas, het verkruimelde brood, het ei, de peterselie, wat zout, peper en de salie vermengen. Elk kalfslapje doormidden snijden. Het gehaktmengsel erover verdelen en de lapjes oprollen.
  20. De rolletjes met een lange cocktailprikker of satépen vaststeken.
  21. In een grote koekenpan de helft van de boter of margarine verhitten. De rolletjes hierin vlug aan alle kanten bruin bakken. Als ze bruin zijn, ze overdoen in een braadpan, waarin de rest van de boter of margarine is gesmolten. De uienringen en de plakjes wortel bij het vlees in de braadpan leggen en alles goed heet laten worden. Daarna de rolletjes op laag vuur gaar laten worden in 15 minuten, zonder water of ander vocht toe te voegen.
  22. Het deksel hierbij schuin op de pan leggen. De rolletjes uit de pan halen en warmhouden op een schaal. Voor de jus de wijn en de tomatenpuree bij de braadboter voegen en even goed laten doorkoken.
  23. De jus zeven en binden met de aangelengde maïzena. Op het laatst de fijngehakte peterselie erdoor roeren. De jus over de kalfsrolletjes schenken.
Theoke_1