Kalfsrollade met spinazie

302 45 2 5
Aantal personen:
  • nootmuskaat
  • zout
  • 800 g kalfslapjes
  • 150 g fijngesneden mortadellaworst
  • 3 eetlepels Solo Vloeibaar
  • 200 g diepgevroren bladspinazie
  • 2 eetlepels mascarpone
  • peper
  • 1 eetlepel Solo
  • 1 sjalot
  • 1,5 dl light room
  • 1 el eetlepmosterd
  1. Laat de spinazie ontdooien en druk het vocht eruit.
  2. Hak de spinazie fijn en meng die met de mascarpone, de nootmuskaat en voeg een beetje zout en peper toe.
  3. Schik op elk kalfslapje een fijn laagje van de spinaziemix en bedek met mortadella.
  4. Rol de lapjes strak op.
  5. Bestrijk een ovenschotel met de Solo vloeibaar en leg er de rolletjes in met de ‘zoom' naar onderen.
  6. Bestrijk het vlees met Solo vloeibaar en laat het geheel in een voorverwarmde oven (220°C) gedurende 30 minuten bakken.
  7. Breng op smaak met zout en peper.
  8. Bereid intussen de saus: smelt de Solo in een steelpan en voeg een fijngesnipperde sjalot toe.
  9. Laat even stoven op een zacht vuur en voeg er de light room en de mosterd bij.
  10. Laat goed inkoken en voeg er ook het bakvocht van het vlees aan toe.
Solo
Meer inspiratie

ItaliaansVleesHoofdgerecht