Kalfsragout zoetzuur

12 100 0 5
Aantal personen:
  • 800 gr kalfsragout
  • 100 gr spekblokjes
  • 600 gr jonge wortelen
  • 3 el gehakte peterselie
  • 1 grote ui
  • 2 teentjes look
  • 3 el vloeibare honing
  • 4 el azijn
  • 4 el olie
  • 1 takje verse tijm
  • 1 TL gemalen komijn
  • 5 dl water
  • peper & zout
  1. Vermeng het vlees goed met de komijn. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak het vlees aan alle kanten bruin.
  2. Snipper de ui en de knoflook. Doe ze bij het vlees, samen met de honing en het takje tijm. Laat stoven tot het vlees licht karameliseert. Besprenkel het met de azijn en 5 dl heet water. Voeg er het spek aan toe en kruid met peper en zout. Laat 1,5 uur zachtjes stoven.
  3. Schraap de wortelen. Leg ze 20 minuten voor het einde van de kooktijd bij het vlees. Werk af met gesnipperde peterselie.
Sambaatje