kalfsragout uit Limoux(frankrijk)

10 90 0 5
Aantal personen:
  • 1 kg kalfsvlees in stukken
  • 2 st wortel
  • 1 st prei
  • 1 paar stengels witte selder
  • 1 glas witte wijn
  • 1 beetje boter en bloem
  • 1 st halve citroen
  • 1 koffietas room
  • 10 st (10-tal ongeveer) lenteuitjes
  1. leg het kalfsvlees en de groenten samen in een kom en overgiet met de witte wijn en verder water tot netjes onder staat en laat anderhalf uur op zacht vuurtje stoven
  2. haal het vlees er uit en laat de saus koken
  3. voeg de bloem en de boter bij tot ze indikt
  4. doe een beetje citroensap bij, de room en de uitjes
  5. doe vlees en al bij elkaar in de kom en laat zo nog eventjes sudderen tot de uitjes zacht zijn
  6. serveer met rijst of tagliatelli
hildeke3105
Meer inspiratie

FransVleesHoofdgerechtZomer