Kalfsragout met mosterd

281 90 4 5
Aantal personen:
  • 800 g kalfsschenkel, in blokjes
  • 1 wortel
  • 1 ui
  • 1 witte selder
  • 1 teentje knoflook
  • 1 prei
  • 1 kruidnagel
  • grof zout
  • 70 g bloem
  • 80 g Solo margarine (wrapper)
  • 100 ml light room
  • 1 eidooier
  • 1 el soeplepAmora mosterd van Dijon
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblad
  • cayennepeper
  1. Blancheer de blokjes kalfsvlees, vertrekkende van koud water, gedurende 5 min.
  2. Was en schil al de groenten. Prik de kruidnagel in de ui.
  3. Laat het vlees uitlekken en spoel het.
  4. Doe in een kookpot het vlees, de groenten en bedek alles met 1.5 l koud water.
  5. Strooi er grof zout over en laat zachtjes pruttelen.
  6. Bereid ondertussen de witte saus met de bloem en margarine. Meng in een kom de light room, de eidooier en de mosterd.
  7. Eens het vlees gegaard is, bewaar in een slakom met een lepeltje bouillon en dek af om warm te houden.
  8. Giet de bouillon door een vergiet, behoudt de groenten.
  9. Giet de bouillon bij de saus en verwarm tot het kookpunt, blijf roeren totdat je een dikke saus bekomt.
  10. Voeg twee lepels van de saus toe aan het room-ei-mosterd mengsel, giet daarna het mengsel bij de resterende saus en zet het vuur af.
  11. Meng alles met een klopper en breng op maak met grof zout en cayennepeper. Schik het vlees en overgiet met de saus. Onmiddellijk opdienen.
Amora
Meer inspiratie

BelgischVleesHoofdgerecht