Kalfsoester met boschampignons en rösti

7 45 0 5
Aantal personen:
  • 8 kalfsoesters, 200 gr elk
  • 1 kg mix van wilde boschampignons
  • 1 el kerriepoeder
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 400 ml kalfsfond
  • Voor de rösti:
  • 4 grote vastkokende aardappel
  • 2 el bloem
  • 2 eieren
  • olijfolie
  • solo, bakken en braden
  • nootmuskaat
  • paprikapoeder
  • peper&zeezout uit de molen (pezo)
  1. Borstel de champignons droog schoon, zeker geen water gebruiken.
  2. Schil de aardappelen en rasp ze fijn.
  3. Klop de eieren los, meng de aardappelen met de bloem en de losgeklopte eieren.
  4. Kruiden met pezo en nootmuskaat.
  5. Verhit wat olijfolie en solo in een grote pan, maak met een dresseerring grote koekjes van het aardappelmengsel, druk goed aan, bak de rösti aan beide kanten mooi bruin en gaar.
  6. Laat ondertussen de kalfsfond tot 1/4 inkoken.
  7. Verhit een weinig olijfolie en solo in een andere pan en bak hierin de champignons en de knoflook, kruid met kerriepoeder en pezo.
  8. Doe de ingekookte fond bij de champignons.
  9. Verhit in een pan een weinig olie en solo, kruid het vlees met pezo en paprikapoeder en bak het aan alle kanten mooi bruin en gaar.
  10. Dresseer vlees en de rösti op warme borden, nappeer het vlees met de champignonssaus en versier met wat groen, waterkers, rucola, of...met partjes tomaat.
  11. TIP: u kunt het kalfsvlees vervangen door, mignonetten, kalfslapjes, biefstuk...
Victor S.