Kalfsmedaillons, dragon-mosterdsaus

43 30 0 5
Aantal personen:
  • 12 kalfsmedaillons (ca 70 gr per stuk)
  • 300 gr Parijse champignons
  • 50 cl droge witte wijn
  • 20 cl dikke room
  • 1 koffielepel gedroogde kalfsbouillon
  • 2 soeplepels mosterd van dijon
  • 2 koffielepels mosterdzaadjes
  • 2 soeplepels fijngehakte verse dragon
  • 20 gr boter
  1. Giet de witte wijn, de kalfsbouillin en 2 dl water in een kleine braadpan. Klop dooreen, breng alles aan de kook en laat met één derde indikken. Voeg er de room aan toe en laat 5 min verder koken op zacht vuur. Bak de kalfsmedaillons goudbruin in de braadpan, 6 min in totaal, in warme boter. Bestrooi met zout en peper. Bewaar de medaillons in een dubbele laag aluminiumpapier.
  2. Fruit in diezelfde pan de champignonschijfjes tot het kooknat volledig is verdampt.
  3. Voeg aan de ingedikte jus de mosterd, de mosterdzaadjes, de dragon en de champignonschijfjes toe. Schik de kalfsmedaillons op een voorverwarmde dienschotel. Overgiet ze met de warme saus, presenteer de rest van de saus apart en serveer onmiddellijk. Dien deze schotel op met aardappelpuree ne geglaceerde jonge worteltjes
doreen_1