Kalfslever met uien, appeltjes en Tagliatelle

1 25 0 5
Aantal personen:
  • 200 gr tagliatelle
  • Kalfslever (ca 200gr/Pers)
  • 2 appelen
  • 1 el vloeibare honing
  • 2 el vloeibare bloem
  • 1 ui
  • 1 koffielepel gehakte peterselie
  • peper
  • zout
  • bakboter
  1. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking
  2. Schil de appelen, halveer ze en verwijder het klokhuis. Leg ze met de bolle kant naar boven en maak met een scherp mesje evenwijdige inkervingen. Bestrijk de appelen vervolgens met de honing en plaats ze ca. 10 minuten in een voorverwarmde oven van 200 °C tot ze mooi karamelliseren.
  3. Kruid de lever met peper en zout en wentel de stukken in de bloem
  4. Smelt een nootje boter en bak de stukken lever aan beide zijden, in ca. 10 minuten gaar
  5. Pel de ui en snijd hem in dunne ringen.
  6. Schep de lever uit de braadpan en fruit er de uienringen in.
  7. Plaats de tagliatelle centraal op het bord. Leg de lever bovenop de pasta en schep er de uienringen op.
  8. Deglaceer de pan met 2 el water en schep wat saus op de lever. Schik de half appeltjes rond de lever en bestrooi met de peterselie
PascalVB