Kalfslapjes met Rodenbach

6 40 0 5
Aantal personen:
  • 4 kalfslapjes
  • solo, bakken en braden
  • 500 gr witte champignons
  • 2 uien, fijngehakt
  • 1 sjalotje, fijngehakt
  • 1 flesje Rodenbach
  • 2 kl bruine suiker - cassonade
  • griessuiker
  • 1 takje tijm
  • 1 klein laurierblad
  • scheutje azijn
  • maïzena
  • peper&zout (pezo)
  1. Borstel de champignons schoon en snij in schijfjes.
  2. Smelt 2 el solo in een pan en fruit hierin de gehakte uien, voeg een weinig water en een weinig griessuiker toe.
  3. Voeg de schijfjes champignons toe en laat deze goudgeel kleuren, kruid met pezo.
  4. Smelt in een pan met hoge rand 1 el solo en fruit hierin het gehakte sjalotje, laat kleuren, voeg er de cassonade bij en laat karameliseren.
  5. Blus met een weinig azijn en overgiet met de Rodenbach.
  6. Voeg tijm en laurier toe en laat gedurende +/- 10 min. op een laag pitje sudderen.
  7. Haal tijm en laurier uit de pan en voeg het champignonmengsel bij de saus.
  8. Indien de saus te dun is, een beetje maïzena oplossen in een weinig water en toevoegen aan de saus, goed roeren.
  9. Verhit 2 el solo in een pan en bak de kalfslapjes mooi bruin en gaar, kruiden met pezo.
  10. Dresseer de lapjes op warme borden, napperen met de champignonsaus en opdienen met gekookte aardappeltjes en reepjes krobsalade met partjes tomaat.
Victor S.