KALFSLAPJES met CITROEN

4 60 4 5
Aantal personen:
  • 2 kalfslapjes
  • 1 el boter
  • 1 dl witte wijn
  • 2 citroenen
  • bloem, peper en zout
  • 250 g champignons
  • 250 g dopperwten (diepvries)
  • 1/2 krop sla
  • 1 bos lent-ui
  • 2 el boter
  • suiker, verse muntblaadjes
  1. Blancheer de doperwten, spoel en zwier de sla en scheur de blaadjes in repen, snipper de lente-ui fijn en wrijf de champignons zuiver.
  2. Snij de kalfslapjes in reepjes. Kruid ze met peper en zout, haal ze door de bloem en bak ze in hete boter gaar.
  3. Bak de champignons in de helft van de boter en kruid ze. Stoof de uitjes in de rest van de boter, doe er een mespunt suiker, doperwten en slareepjes bij . Schep om en laat 2 min. stoven. Betrooi met gehakte munt.
  4. Roer de bakresten los met witte wijn en citroensap. Laat 1 min. inkoken.
  5. Verdeel het vlees en de groenten over de borden en nappeer met de saus.
li5662