Kalfslapjes met ananas

4 40 0 5
Aantal personen:
  • 4 kalfs- of varkenslapjes
  • 1 ananas
  • 1 broccoli
  • enkele blaadjes munt
  • olijfolie
  • solo bakken en braden
  • peper&zout (pezo)
  • Zoetzure saus:
  • 3 dl water
  • 100 gr suiker
  • 1 tl tomatenpuree
  • 1 tl maïszetmeel
  • 1 klein rood chilipepertje
  1. Zoetzure saus: halveer het chilipepertje en verwijder de pitjes, snij vervolgens in halve ringetjes.
  2. Vermeng nu alle ingrediƫnten voor de saus en laat zachtjes inkoken tot een siroop.
  3. Schil de ananas, verwijder het harde middenstuk en snij vervolgens in blokjes.
  4. Snij de roosjes van de broccoli en blancheer ze in ruim gezouten water, giet af en laat uitlekken.
  5. Snij het vlees in repen, verhit 2 eetlepels olie en 1 eetlepel solo in de wok en bak het vlees goudbruin, kruiden met pezo.
  6. Haal het vlees uit de wok en roerbak de blokjes ananas kort in de vetstof van het vlees.
  7. Voeg er terug het vlees bij, de broccoliroosjes en de helft van de zoetzure saus, warm terug op.
  8. Dien op met gekookte rijst en gescheurde muntblaadjes, geef de rest van de saus er apart bij.
  9. TIP: verse chilipeper kan je ook vervangen door chilivlokken uit een molentje, dit heb je dan ook voor maanden in huis.
Victor S.