Kalfskoteletjes met gruyère

4 60 0 5
Aantal personen:
  • 4 dikke kalfskoteletten van de filet
  • 4 middelgrote uien
  • 2 sneden gedroogd oudbakken wit brood
  • 60 gr geraspte gruyère
  • solo vloeibaar
  • solo, bakken en braden
  • 2 dl kalfsbouillon
  • 6 el droge witte wijn
  • zacht paprikapoeder
  • peper&zout (pezo)
  1. Pel de uien en snipper ze niet te fijn.
  2. Kruid de koteletjes met pezo en een weinig paprikapoeder, zo krijgen ze tijdens het bakken een mooie bruine kleur.
  3. Smelt 2 el solo in een braadpan en bak hierin de koteletjes aan beide kanten goudbruin.
  4. Haal de koteltjes uit de pan en bak in dezelfde pan de ui glazig, voeg eventueel nog een el solo toe.
  5. Warm de oven voor op 180°.
  6. Vet een ovenschaal in met solo vloeibaar en bedek de bodem met de helft van de gebakken ui.
  7. Leg daar de koteletjes op en bedek deze met de rest van de ui, druk goed aan.
  8. Verkruimel het brood en meng met de geraspte gruyère.
  9. Bestrooi de koteletjes met een laagje brood/kaas en besprenkel ze met een weinig bouillon.
  10. Bestrooi ze nu met de rest van het brood/kaasmengsel en besprenkel ze opnieuw met bouillon en 2 el witte wijn, zorg wel dat het brood/kaasmengselniet te vochtig is.
  11. Druk opnieuw goed aan.
  12. Schenk de rest van de bouillon en de witte wijn naast het vlees.
  13. Doe een beetje solo vloeibaar op elke kotelet en zet de ovenschaal 30 à 40 minuten in de warme oven en eventueel nog 2 minuten onder de grill.
  14. Leg de koteletjes op 4 warme borden, napperen met het braadvocht, dien op met gestoofde boontjes en gebakken aardappelen.
Victor S.