Kalfshamburger met munt, peterselie, dragon en aardappelsalade

334 40 Lage moeilijkheid 4 5
Aantal personen:
  • Hamburger:
  • 800 g kalfsgehakt
  • Solo Vloeibaar
  • 4 takjes verse munt
  • 1 eetlepel peterselie
  • 1 eetlepel dragon
  • 2 sjalotjes
  • 2 eitjes
  • Aardappelsalade:
  • 250 g krielaardappeltjes
  • 1 ui
  • 1 handje gehakte peterselie
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 1 koffielepel mosterd
  • 1 scheutje azijn
  • peper en zout
  1. Hamburger:
  2. Kruid het gehakt met peper en zout en meng er een eitje onder.
  3. Hak de munt, peterselie, dragon, de sjalotjes en de uien fijn en meng ze onder het gehakt.
  4. Maak er hamburgers van.
  5. Laat de hamburgers een uurtje rusten in de koelkast, zodat ze goed stevig worden.
  6. Aardappelsalade:
  7. Was de krieltjes en kook ze met de schil in gezouten water.
  8. Giet ze af en pel de krieltjes.
  9. Maak een dressing met de mayonaise, de mosterd, een scheutje azijn en een scheutje water.
  10. Kruid af met peper en zout.
  11. Giet de dressing over de aardappels en voeg er de gehakte peterselie en de gehakte ajuin aan toe.
  12. Kruid verder af met peper en zout.
  13. Bak de hamburgers in een beetje Solo.
  14. Serveer de hamburger met de aardappelsalade. Voeg er ter versiering nog enkele verse kruidenblaadjes aan toe.
Solo
Meer inspiratie

VleesHoofdgerecht