Kalfshaasje met schorseneer

8 60 0 5
Aantal personen:
  • 800 gr kalfshaasje
  • 2 el bloem
  • 2 citroenen (sap)
  • 1 kg vers geschilde schorseneren in stukken
  • 3 el olijfolie
  • 3 takjes peterselie, fijngehakt
  • peper&zout (pezo)
  1. Leg de geschilde stukjes schorseneer in een kom met water en 1 el citroensap, zo voorkomt u verkleuring.
  2. Meng in een kommetje de bloem met 4 el citroensap tot een glad papje.
  3. Breng in een grote pan lichtgezouten water aan de kook, voeg het bloempapje eraan toe.
  4. Kook de stukken schorseneer hierin gaar (ongeveer 20 minuten).
  5. Giet af en laat goed uitlekken.
  6. Verwarm de oven voor op 180°.
  7. Leg het kalfshaasje in een ruime ovenschaal en overgiet met olie, kruid met pezo.
  8. Giet een glas water in de schaal en bak het vlees 20 minuten in de oven.
  9. Overgiet (arroser) het geregeld met het braadvocht.
  10. Doe de schorseneren in de ovenschaal en bak nog 20 minuten in de oven.
  11. Haal de schaal uit de oven en laat het vlees 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.
  12. Snij het vlees in dikke plakken en serveer op warme borden, nappeer met de saus en de schorseneren, bestrooi met peterselie.
  13. Lekker met gebakken aardappeltjes.
Victor S.