Kalfsgoulash

2 100 0 5
Aantal personen:
  • 2 eetlepels Olijfolie
  • 50 gram Mager rookspek, in blokjes
  • 1 Ui, grof gesnipperd
  • 1 teen Knoflook
  • 1 eetlepel Tomatenpuree
  • 2 eetlepels Milde paprika poeder
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 stuk Tomaat, ontveld in stukjes
  • 100 ml vleesbouillon
  • 1 Versgemalen peper
  • 500 gram Kalfslapjes, in blokjes van 2 cm
  1. Verhit de olijfolie in een koekenpan en bal het spek met de ui en knoflook zachtjes bruin.
  2. Roer de tomatenpuree, paprikapoeder en komijn erdoor en bak nog 1 minuut.
  3. Voeg de tomaat, bouillon en zout en peper naar smaak toe en breng dit aan de kook.
  4. Leg de stukken vlees in de stoomovenpan en schenk de tomatenbouillon erover.
  5. Schuif de stoomovenpan in de stoomoven en schakel de temperatuur in op 100C en de tijd 90 minuten.
  6. Stoom het vlees gaar
  7. Serveer het vlees in de saus in diepe warme borden. Lekker met rijst en snijbonen of peultjes.
thijssea