Kalfschenkel met wortelen en bloedappelsienensap

3 90 0 5
Aantal personen:
  • 4 kalfschenkels
  • 1 kg winterwortelen
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bloedsinaasappel
  • 5 takjes tijm, enkel de blaadjes
  • 1/2 el bloem
  • 1/2 el kaneelpoeder
  • olijfolie
  • solo bakken en braden
  • 2,5 dl bloedappelsienensap
  • 5 dl kalfsbouillon
  • peper&zout (pezo)
  1. Schil de wortelen met een dunschiller en snij ze vervolgens in schuine stukken van 5 cm lang.
  2. Pel de uien en knoflook en snipper fijn.
  3. Spoel de bloedsinaasappel en rasp de schil tot net niet op het wit, verwijder de rest van de schil tot op het vruchtvlees, snij nu met een scherp mes de partjes van tussen de witte vliesjes ( peler à vif).
  4. Verwarm de oven voor op 200°.
  5. Meng de bloem met het kaneelpoeder en bestuif hiermee de kalfschenkels, afkruiden met pezo.
  6. Verhit een scheut olijfolie en 1el solo in een pan en bak het vlees aan beide zijden goudbruin.
  7. Haal het vlees uit de pan en leg het in een ovenschaal, schik de wortelpartjes errond.
  8. Fruit in dezelfde pan de uisnippers samen met de look, de geraspte sinaasschil en de tijmnaaldjes, overgiet met het sinaasappelsap en de bouillon, laat even inkoken.
  9. Giet het geheel over het vlees en de wortelen in de ovenschaal.
  10. Dek de schaal af met aluminiumfolie en zet +/- 1 uur in de warme oven tot het vlees botermals is.
  11. Haal het vlees uit de oven, garneer met de partjes sinaasappel en dien op met risotto.
Victor S.