KALFSBURGER MET PASTAGRATIN

0 40 0 5
Aantal personen:
  • 4 KALFSBURGERS
  • 600 GR GESNEDEN PREIWIT
  • 3 TOMATEN
  • 100 GR GERASPTE MOZZARELLA
  • 3 EL BOTER
  • 400 GR GESNEDEN MACARONI
  • 3 EL BLOEM
  • 1 KL OREGANO
  • PEPER EN ZOUT
  1. Voorbereiding
  2. (15 min.)
  3. Pel de tomaten (dat gaat makkelijk als u ze 10 sec. onderdompelt in kokend water), verwijder de pitjes
  4. en snij in blokjes.
  5. Bereiding
  6. (± 25 min.)
  7. 1 Smelt 2 eetl. boter in een kookpot en stoof de diepgevroren prei 10 min. op een zacht vuur. Roer
  8. regelmatig om.
  9. 2 Kook intussen de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking) en giet af.
  10. 3 Bestrooi de gestoofde prei met de bloem en roer goed.
  11. Voeg de Italiaanse garnituur, de tomatenblokjes en 4 dl water toe en meng goed. Kruid met de oregano en peper.
  12. 4 Meng de saus onder de pasta. Doe in een grote ovenschaal en bestrooi met de geraspte mozzarella.
  13. 5 Zet 5 min. onder de hete ovengrill tot de kaas een mooi
  14. korstje krijgt.
  15. 6 Smelt intussen 1 eetl. boter in een pan en bak de kalfsburgers ± 4 min. aan elke kant.
NelekeP
Meer inspiratie

BelgischVleesHoofdgerecht