Kalfsbrood met kruiden

7 60 5 5
Aantal personen:
  • 1 kg kalfsgehakt
  • 2 sneetjes witbrood
  • 2 teentjes knoflook, fijngesnipperd
  • 2 eieren
  • solo vloeibaar
  • 2 el olijfolie
  • 2 el gehakte peterselie
  • 2 el bieslook, fijngesnipperd
  • 1 el basilicum, fijn gesneden
  • peper&zout (pezo)
  • 500 gr champignons
  1. Warm de oven voor op 175°.
  2. Vet een langwerpige ovenschaal in met solo vloeibaar.
  3. Snij de korst van het brood en verkruimel de sneetjes.
  4. Meng het gehakt met het broodkruim, de eieren, de knoflook en de kruiden, kruid met pezo.
  5. Vorm van het gehakt een broodje en leg het in de ovenschaal.
  6. Bestrijk het broodje met olijfolie en zet het ongeveer 40 minuten in het midden van de oven.
  7. Borstel de champignons schoon en snij ze in plakjes. Bak ze kort op een hevig vuur in wat solo, kruid met pezo en enkele druppels citroensap.
  8. Lekker met de gebakken champignons en een stukje vers stokbrood.
Victor S.