Kalfsblanquette op grootvaders wijze

36 120 4 5
Aantal personen:
  • 1 kg kalsblanquette ( grote stukken)
  • 5 stalen soepprei
  • 2 grote uien
  • 1 takje thym
  • 4 blaadjes laurier
  • 2 grote wortelen
  • 2 eetlepels mosterd
  • 1 snee oud brood
  • 1 blokje kippenbouillon
  1. Bak de stukken vlees bruin in een pan op hoog vuur.
  2. Stoof de uien, de prei, de wortelen in een grote pot.
  3. Voeg het gebakken vlees erbij.
  4. Zet alles onder met kippenbouillon
  5. voeg peper en zout naar eigen smaak , laurier en thym toe
  6. Breng het geheel aan de kook en laat het daarna ruim 90 min op een laag pitje pruttelen met het deksel op depot. Regelmatig even controleren en omroeren.
  7. Smeer de boterham in met de mosterd en voeg toe.
  8. Laat ruim nog een nog een 30 min verder pruttelen op een klein vuur.
  9. Eventueel het geheel wat indikken met wat maizena.Lekker met gekookte aardappelen of met rijst.
easybilly