Kalfsblanquette met witloof

7 120 0 5
Aantal personen:
  • 800 gr kalfsblanquette
  • 1 kg witloof
  • 3 el mascarpone
  • 100 gr gedroogde abrikozen
  • 1 el olijfolie
  • 1 el acaciahoning
  • 8 dl vleesbouillon (2 blokjes in heet water)
  • 2,5 dl droge witte wijn
  • 1 takje tijm
  • 1 laurierblad
  • peper&zout (pezo)
  1. Voorbereiding: 's morgens of de dag voordien:
  2. Verhit 1 el olijfolie in een kookpot mt dikke bodem en bak het vlees langs alle kanten goudbruin, kruid met pezo.
  3. Voeg het takje tijm en het laurierblad toe en overgiet met de witte wijn en de vleesbouillon.
  4. Laat onder gesloten deksel +/- 60 minuten sudderen, roer af en toe om.
  5. Kuis het witloof en snij in stukken van 1,5 cm, snij ook de abrikozen in reepjes.
  6. Voeg na 60 minuten het witloof toe, maar verwijder eerst tijm en laurier, laat nog 15 minuten stoven.
  7. Meng er de abrikozenreepjes onder en neem van het vuur, zet koel weg.
  8. Haal het kalfsblanquette uit de koeling en laat op een zacht vuur gedurende 10 minuten opwarmen.
  9. Indien de saus te vloeibaar, binden met instantsausbinder, voeg de honing toe en afkruiden met pezo.
  10. Neem van het vuur en laat er al roerend de mascarpone in smelten.
  11. Dien op met kroketjes.
Victor S.