Kalfkoteletten op grootmoeders wijze

13 30 4 5
Aantal personen:
  • 4 kalfskoteletten
  • 150 gram gerookte spekreepjes
  • 350 gram witte champignons
  • 10 zilveruitjes
  • 1 dl maderawijn
  • 25 cl room
  • bloem
  • Solo bakboter
  • zwarte peper en zout
  • verse peterselie
  1. - Pel de zilveruitjes, borstel de champignons schoon en snij ze in vier.
  2. - Bak de champignons met de uitjes en spekreepjes in boter goudbruin.
  3. - Wentel de kalfskoteletten door de bloem en bak ze aan beide zijden goudbruin in hete boter.
  4. - Voeg het gebakken champignonmengsel toe en besprenkel met madera. Blus met de room en roer door.
  5. - Laat zachtjes sudderen tot het vlees gaar is en kruid met versgemalen zwarte peper en zout.
  6. - Werk af met snippers versie peterselie.
Candy Vermote