Kabelkauw in kaasjasje met stamppot van knolselder

3 90 0 5
Aantal personen:
  • 4 kabeljauwfilets van 200 g
  • kervel
  • 100 g Oud Brugge
  • 2,5 dl visbouillon
  • 1 dl droge witte wijn
  • 5 cl droge vermouth
  • 3 sjalotten
  • 1 potje room
  • peper
  • zout
  • 1/2 knolselder
  • 500 g aardappelen
  • nootmuskaat
  • 1 citroen
  • melk
  1. Snij de kaas in blokjes en voeg de fijngesneden ker¬vel toe. Schil de aardappelen en de knolselder, snij ze in blokjes en kook ze 25 min in gezouten water met een flinke scheut melk. Giet het kookvocht af en pureer de groenten. Breng de puree op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Pel en versnipper de sjalotten. Stoof ze glazig in een nootje boter. Voeg de wijn en de vermout toe en laat het vocht tot 1/3 inkoken. Doe de bouillon erbij en kook opnieuw in. Giet het vocht door een zeef. Voeg de room toe en laat 2 min trekken. Breng de saus op smaak met peper zout en eventueel enkele druppels citroensap. Stoom of pocheer de kabeljauwfilet 10 min. Leg de vis in een ovenschaal en verdeel de kaas met de kervel over de vis. Zet de vis 10 min in een voorverwarmde oven op 200°C. Laat de vis kort voor het opdienen onder een hete grill kleuren. Verdeel de saus over warme, diepe borden. Schik de aardappelpuree in het midden en leg de kabeljauw op de puree. Versier met een takje kervel.
bolleke1970