Kabeljauwpizza met tomaat, spinazie en drie kazen

417 60 Lage moeilijkheid 3 5
Aantal personen:

Voor het pizzadeeg

  • 800 g witte bloem
  • 35 g verse gist
  • 10 g zout
  • 1/2 l water
  • 35 ml olijfolie

Voor het pizzabeleg

  • 400 g kabeljauwfilet ontgraat
  • 2 el olijfolie
  • 1 el provençaalse kruiden
  • 1 el tomatenpuree
  • 10 tomaten
  • 1 teentje knoflook
  • 400 g spinazie
  • 125 g blauwe kaas
  • 50 g mozzarella
  • 50 g parmezaan
  1. Voor bereiding van pizzadeeg: meng het lauwe water met de gist en meng dit alles onder de bloem. Voeg het zout en de olijfolie toe en meng alles tot een stevig deeg, voeg indien nodig nog een weinig bloem toe als het deeg te vochtig blijkt. Laat het deeg 30 minuten rijzen en klop het plat. Rol 4 bolletjes van het deeg en laat het een tweede keer rijzen. Rol ze uit tot een ronde vorm en maak een pizza.
  2. Mix de tomaten en doe ze door een fijne zeef. Laat het tomatensap inkoken met de tomatenpuree tot een saus en breng op smaak met peper, zout, Provençaalse kruiden en de olijfolie.
  3. Was de spinazie en zwier droog. Stoof de spinazie kort aan in een weinig olijfolie en roer erdoor met een teentje knoflook dat je op een vork prikt. Kruid met peper en zout en koel de spinazie snel af.
  4. Snijd de kabeljauwfilet in plakjes en meng met een beetje olijfolie.
  5. Bestrijk de pizzabodems met de tomatensaus en verdeel er de kabeljauw, spinazie en de 3 kaassoorten over. Bak de pizza’s in een voorverwarmde oven op 180°C à 200°C en dien op.
Solo