Kabeljauwpakketjes met tomaten-mozzarellasalade

1 30 0 5
Aantal personen:
  • 8 plakken rauwe ham
  • 4 dikke moten kabeljauw van ca. 150 g
  • peper – versgemalen
  • 1 el It kruiden (oregano, tijm, basilicum) – fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 3 vleestomaten – zonder zaadjes, in plakjes
  • 3 bolletjes mozzarella – in plakjes
  • 2 eetlepels olijfolie – extra vierge
  • 1 eetlepel pesto of enkele blaadjes basilicum
  • cocktailprikkers
  1. Leg 4 keer 2 plakken rauwe ham kruislings op elkaar. Verdeel de kabeljauwmoten erover en bestrooi ze met peper en Italiaanse keukenkruiden. Vouw de ham om de vis heen en steek deze vast met een prikker. Bestrijk de grillpan met 2 eetlepels olijfolie en rooster de pakketjes per kant 4-5 minuten. Leg voor de salade de plakjes tomaat en mozzarella om en om in een schaal. Meng de olijfolie met de pesto en sprenkel dit mengsel over de salade, of gebruik daarvoor alleen olijfolie en verdeel blaadjes basilicum over de salade. Serveer er pasta met groene pesto of ciabatta met basilicumboter bij.
NelekeP