Kabeljauwhaasje op een bedje van witlof

21 15 4 5
Aantal personen:
  • 2 kabeljauwhaasjes van ca 150 gram elk
  • 2 el bloem
  • 4 struik witlof
  • 50 gr boter
  • sap van 1/2 citroen
  • 125 ml crème fraîche
  • 1 el grove mosterd
  • 1 el gembersiroop( uit een potje gember)
  • peper en zout
  1. Bestrooi de kabeljauwhaasjes met zout en peper. Wentel de stukken door de bloem.
  2. Maak de struikjes witlof schoon en snijd ze in de lengte in smalle reepjes.
  3. Smelt de boter in een ruime koekenpan en bak de kabeljauwhaasjes op matig hoog vuur in 4-6 minuten bruin en gaar, keer ze halverwege.
  4. Houd ze warm onder aluminiumfolie.
  5. Bak de reepjes witlof in het bakvet op hoog vuur al omscheppend in ongeveer 3 minuten beetgaar. Roer het citroensap, de crème fraîche, de mosterd en de gembersiroop erdoor en warm het geheel nog ca. 1 minuut zachtjes door. Schep de witlof met saus op 2 warme borden en leg de kabeljauwhaasjes erop.
  6. Serveer met puree of gebakken aardappeltjes
Love to Cook