Kabeljauwhaasje met zoetzure tomaatjes en basilicum

3 20 0 5
Aantal personen:
  • 20 gr goeie boter
  • 20 stuks kerstomaatjes = 1/2 doosje
  • 1 à 2 kfl suiker
  • 1 eetl aceto balsamico (witte)
  • 1 dl kalfsfond
  • peper en zout
  • 5 blaadjes verse basilicum
  • 2 stuks kabeljauwhaasje
  1. ° tomaatjes spoelen, drogen en bakken in de goeie boter tot de huid gaat scheuren.
  2. ° bestrooien met de suiker en laten karameliseren
  3. ° de pan van het vuur halen en blussen met aceto balsamico en uit de pan halen
  4. ° Kabeljauwhaasje ondertussen bakken in de pan
  5. ° kalfsfond inkoken, kabeljauwhaasje en tomaatjes toevoegen
  6. ° afwerken met versneden basilicum
  7. ° warm opdienen
Noekie2905