Kabeljauwhaasje met zalm-kappertjessaus

5 20 5 5
Aantal personen:
  • 4 kabeljauwhaasjes van 150 gr elk
  • 1 blikje roze zalm van 213 gr
  • 2-3 el kappertjes uitgelekt
  • 3 el halvanaise
  • 2 el magere kwark
  • 2 bosuitjes in ringetjes
  • 1 volle el gesnipperde peterselie( bewaar wat ter garnering)
  • 1 el olijfolie
  • peper en zout uit demolen
  1. Laat de zalm goed uitlekken en verwijder eventuele graatjes en velletjes.
  2. Pureer de vis met 1 bos uitje , kappertjes, mayonaise, kwark en peterselie in de keukenmachine of met de staafmixer en zet opzij.
  3. Wrijf de kabeljauwhaasjes in met goede olie en bestrooi met peper en zout.
  4. Bak ze bruin en gaar in een anti aanbak pan of leg ze ca 10 min onder de gril afhankelijk van de dikte.
  5. Serveer de zalm-kappertjessaus op en naast de vis. Bestrooi met ringetjes bos ui en peterselie.
  6. Lekker met gebakken aardappeltjes en een salade. Of met tagliatelle i.p.v aardappeltjes.
  7. Tip: Hou je niet van kappertjes, dan kun je deze vervangen door een middelgrote augurk.
  8. Eigen recept en foto.
Love to Cook