kabeljauwhaasje met tomaten op provencaalse wijze

0 40 0 5
Aantal personen:
  • 4 stukken kabeljauwfilet
  • 40 gram boter
  • 1 citroen
  • 400 gram kerstomaten in trosjes
  • 1 teentje look
  • 2 eetepel balsamicoazijn
  • 4 el olijfolie
  • 250 gram tagliatelle
  • 2 takjes platte peterselie
  • 1 bosje basilicum
  • zout
  • zwarte peper
  1. pel de look en hak fijn. Was de kerstomaten. Dep droog en snij in Hak de peterselie en basilicumblaadjes. Meng de look, de tomaten, de peterselie, basilicum, balsamicoazijn, en de olijfolie en kruid met peper en zout. Laat 20 minuten marineren.
  2. Verwarm de oven voor op 180°C. Kruid de kabeljauw met peper en zout. leg de stukken in een ovenvaste schotel. Schik klontjes boter op de kabeljauw. Besprenkel met citroensap. Zet 10 à 20 minuten in de oven. De kabeljauw is gaar wanneer de delen gemakkelijk van elkaar loslaten en egaal wit van kleur zijn.
  3. Kook de tagliatelle in gezouten water. Laat uitlekken. Giet 1 EL olijfolie bij de pasta en meng. Serveer de kabeljauw met de kabeljauw en de gemarineerde tomaten.
NelekeP