Kabeljauwhaasje met gebraiseerde sla en rode - wijnsaus

4 60 0 5
Aantal personen:
  • 4 kabeljauwhaasje, +/- 700 gr
  • 3 kroppen sla, best ijsberg
  • 2 sjalotjes, fijngesnipperd
  • 150 gr dungesneden gerookt spek
  • 2 dl visfumet
  • 1 dl goede rode wijn
  • hoeveboter
  • olijfolie
  • bieslook, fijngesnipperd
  • nootmuskaat
  • peper&zout (pezo)
  1. Kuis de sla en snij grof.
  2. Laat de visfumet en de rode wijn samen met 1 fijngesnipperd sjalotje tot 1/3 inkoken.
  3. Voeg op de rand van het vuur enkele klontjes hoeveboter toe, roer tot een gladde saus (monter au beurre).
  4. Wikkel het spek rond de kabeljauwhaasjes, kruid met pezo.
  5. Bak de kabeljauwhaasjes gaar in olijfolie.
  6. Stoof het andere sjalotje gaar in wat olijfolie, voeg de grof gesneden sla toe, kruid met pezo en nootmuskaat.
  7. Dresseer wat uitgelekte sla op warme borden, leg er de kabeljauwhaasjes bovenop.
  8. Nappeer met de saus en bestrooi met de fijngesnipperde bieslook.
  9. Dien op met aardappelpuree of gekookte aardappelen.
Victor S.